Select Page

8 Sztelongów czyli spotkanie degustacyjne z kuchnią śląską

Co to jest i z czym to się je?
8 Sztelongów (po śląsku: 8 pozycji) to spotkanie degustacyjne, podczas którego nasi goście mają okazję poznać kuchnię śląską w możliwie szerokim zakresie (na ile to możliwe podczas jednego spotkania 😉 ). Przygotowujemy 7 dań głęboko zakorzenionych w tradycji śląskiej oraz jeden napój nawiązujący do lokalnej tradycji.
Sposobem podania nawiązujemy do śląskiej gościnności, dania przygotowane są w formie wieloporcjowej a każda pozycja zostanie omówiona przez naszą obsługę.

Dla kogo?
Dla każdej osoby, chcącej zatopić się smaki śląska aby dopełnić pobyt turystyczny w naszym wspaniałym regionie jak i dla lokalnej społeczności… szczególnie w czasach kiedy mamy coraz mniej czasu na kultywowanie tradycji regionalnej.

Restauracja Zielony Ogród
W naszej rodzinnej restauracji kultywujemy tradycję śląskiej kuchni opartą na własnych, naturalnych wyrobach. Codziennie przygotowujemy i wędzimy w naszej wędzarni szynki, balerony, kiełbasy oraz ryby, które serwujemy naszym gościom. Kisimy ogórki, kapusty, zakwasy aby własną pracą i autorskimi recepturami zagwarantować sobie najlepsze surowce i produkty

Informacje dodatkowe:
Minimalna liczba osób: 4
Degustacja 8 pozycji kuchni śląskiej: 7 potraw oraz 1 napój (przystawki, zupy, dania główne, desery) wraz z komentarzem.
Rezerwacje z wyprzedzeniem minimum 1 dzień
Czas jaki nalezy zarezerwować 2-3 godziny.
Menu wegetariańskie niedostępne.
Szczegółowe menu dostępne w dniu degustacji.

 

 

 

© Zielony Ogród | Created by 4MORE Creative

8 Sztelongów czyli spotkanie degustacyjne z kuchnią śląską

Co to jest i z czym to się je?
8 Sztelongów (po śląsku: 8 pozycji) to spotkanie degustacyjne, podczas którego nasi goście mają okazję poznać kuchnię śląską w możliwie szerokim zakresie (na ile to możliwe podczas jednego spotkania 😉 ). Przygotowujemy 7 dań głęboko zakorzenionych w tradycji śląskiej oraz jeden napój nawiązujący do lokalnej tradycji.
Sposobem podania nawiązujemy do śląskiej gościnności, dania przygotowane są w formie wieloporcjowej a każda pozycja zostanie omówiona przez naszą obsługę.

Dla kogo?
Dla każdej osoby, chcącej zatopić się smaki śląska aby dopełnić pobyt turystyczny w naszym wspaniałym regionie jak i dla lokalnej społeczności… szczególnie w czasach kiedy mamy coraz mniej czasu na kultywowanie tradycji regionalnej.

Restauracja Zielony Ogród
W naszej rodzinnej restauracji kultywujemy tradycję śląskiej kuchni opartą na własnych, naturalnych wyrobach. Codziennie przygotowujemy i wędzimy w naszej wędzarni szynki, balerony, kiełbasy oraz ryby, które serwujemy naszym gościom. Kisimy ogórki, kapusty, zakwasy aby własną pracą i autorskimi recepturami zagwarantować sobie najlepsze surowce i produkty

Informacje dodatkowe:
Minimalna liczba osób: 4
Degustacja 8 pozycji kuchni śląskiej: 7 potraw oraz 1 napój (przystawki, zupy, dania główne, desery) wraz z komentarzem.
Rezerwacje minimum 3 dni przed terminem realizacji
Minimalna liczba osób: 4
Czas jaki nalezy zarezerwować 2-3 godziny.
Menu wegetariańskie niedostępne.
Szczegółowe menu dostępne w dniu degustacji.

 

 

 

© Zielony Ogród | Created by 4MORE Creative

8 Sztelongów czyli spotkanie degustacyjne z kuchnią śląską

Co to jest i z czym to się je?
8 Sztelongów (po śląsku: 8 pozycji) to spotkanie degustacyjne, podczas którego nasi goście mają okazję poznać kuchnię śląską w możliwie szerokim zakresie (na ile to możliwe podczas jednego spotkania 😉 ). Przygotowujemy 7 dań głęboko zakorzenionych w tradycji śląskiej oraz jeden napój nawiązujący do lokalnej tradycji.
Sposobem podania nawiązujemy do śląskiej gościnności, dania przygotowane są w formie wieloporcjowej a każda pozycja zostanie omówiona przez naszą obsługę.

Dla kogo?
Dla każdej osoby, chcącej zatopić się smaki śląska aby dopełnić pobyt turystyczny w naszym wspaniałym regionie jak i dla lokalnej społeczności… szczególnie w czasach kiedy mamy coraz mniej czasu na kultywowanie tradycji regionalnej.

Restauracja Zielony Ogród
W naszej rodzinnej restauracji kultywujemy tradycję śląskiej kuchni opartą na własnych, naturalnych wyrobach. Codziennie przygotowujemy i wędzimy w naszej wędzarni szynki, balerony, kiełbasy oraz ryby, które serwujemy naszym gościom. Kisimy ogórki, kapusty, zakwasy aby własną pracą i autorskimi recepturami zagwarantować sobie najlepsze surowce i produkty

Informacje dodatkowe:
Minimalna liczba osób: 4
Degustacja 8 pozycji kuchni śląskiej: 7 potraw oraz 1 napój (przystawki, zupy, dania główne, desery) wraz z komentarzem.
Rezerwacje minimum 3 dni przed terminem realizacji
Minimalna liczba osób: 4
Czas jaki nalezy zarezerwować 2-3 godziny.
Menu wegetariańskie niedostępne.
Szczegółowe menu dostępne w dniu degustacji.

 

 

 

© Zielony Ogród | Created by 4MORE Creative