Ślonski winkiel
Dania tradycyjnej kuchni śląskiej
Oferta naturalnych wyrobów wędliniarskich wytwarzanych
tradycyjnie według sprawdzonych receptur i wędzonych drewnem olchowym.
Wodzionka na gęsim smalcu ze smażonymi kartoflami – 21 zł
Ślonski żur na zakwasie z gniecionymi kartoflami – 25 zł
Żeberka marynowane w miodzie i piwiepodane z frytkami stekhouse, sosem BBQi sałatką colesław z czerwonej kapusty – 59 zł
Richtig ślonski łobiod czyli rolada wołowa, kluski i modro kapusta – 58 zł
Kotlet schabowy z kością z bratkartoflami z cebulką i boczkiem i surówką z kiszonej kapusty – 49 zł
Pastrami wołowe podane ze smażonymi ziemniakami, prażoną kiszoną kapustą i sosem rosyjskim – 59 zł
© Zielony Ogród | Created by 4MORE Creative