Zaznacz stronę

Tradycyjne receptury oraz metody przyrządzania i wędzenia

 

Swojskie wędliny i sery naturalnie wędzone

Wiele gatunków szynek, schabów, pasztetów i kiełbas.

 

Wędliny świąteczne i mięsa na zimno

Specjalne świąteczne menu z własnoręcznie przygotowanymi wędlinami i mięsami na zimno. Zapewniamy odbiór osobisty lub dostawę do klienta.

 

Wędzenie drewnem olchowym

Najlepsze drewno do wędzenia, dzięki któremu wędliny uzyskują ładny, ciemnozłoty kolor i niepowtarzalny aromat.

Wędzarnia Zielony Ogród w Zabrzu to wielopokoleniowa tradycja wędzarnicza oparta na starych, sprawdzonych recepturach.  Własne wyroby wędliniarskie zyskują wspaniały smak i aromat dzięki wędzeniu w tradycyjnej wędzarni opalanej drewnem olchowym. Sami od podstaw wytwarzamy, kiełbasy, szynki, schaby czy pasztety. Dbamy o jakość surowca ale także o technikę przetwarzania. Dzięki temu możemy pochwalić się swojskimi wędlinami  z najwyższej półki.

© Zielony Ogród | Created by 4MORE Creative