Zaznacz stronę

Ślonski winkiel

Dania tradycyjnej kuchni śląskiej
Oferta naturalnych wyrobów wędliniarskich wytwarzanych

tradycyjnie według sprawdzonych receptur i wędzonych drewnem olchowym.

Wodzionka na gęsim smalcu ze smażonymi kartoflami – 21 zł
Ślonski żur na zakwasie z gniecionymi kartoflami – 28 zł

Żeberka marynowane w miodzie i piwie na tradycyjnym ślonskim panczkraucie – 59 zł

Richtig ślonski łobiod czyli rolada wołowa, kluski i modro kapusta – 65 zł

Kotlet schabowy z kością z bratkartoflami z cebulką i boczkiem i sałatką z ogórków i cebulki – 49 zł

Pastrami wołowe podane ze smażonymi ziemniakami, prażoną kiszoną kapustą i sosem rosyjskim – 62 zł

 

© Zielony Ogród | Created by 4MORE Creative